WebDirect obaveštenje o kolačićima

Datum stupanja na snagu: april 2018.

Ovo Obaveštenje o kolačićima se odnosi na veb sajt www.orbishotel.rs koji je u vlasništvu i kojim upravlja objekat Orbis Design Hotel & Spa i opisuje način na koji koristimo lične podatke prikupljene putem kolačića i ostalih tehnika, uključujući i piksele (u daljem tekstu „kolačići“) na našem veb sajtu www.orbishotel.rs (u daljem tekstu „veb sajt“).

Prikupljanje podataka

Kada posetite veb sajt ili pregledate naše ciljane oglase, automatski prikupljamo podatke putem kolačića.

Vrste podataka koje prikupljamo putem kolačića obuhvataju IP adresu, ID broj uređaja, pregledane stranice, podatke o pretraživanju, vrstu pretraživača, operativni sistem, informacije o internet provajderu, vreme, URL adresu stranice sa koje ste preusmereni i podatke o lokaciji u zavisnosti od uređaja koji koristite.

Više informacija o kolačićima: kolačići su male jedinice elektronskih podataka koje veb sajt šalje pretraživaču posetioca i čuvaju se na hard disku posetioca. Mi postavljamo kolačiće na vaš računar ako posetite naš veb sajt. Ukoliko ne želite da imate kolačiće na svom uređaju, možete da podesite pretraživač tako da odbija sve kolačiće ili da vas obavesti kada se kolačić postavlja kako biste mogli da odlučite da li da ga prihvatite. Takođe možete da izbrišete kolačiće sa svog uređaja. Međutim, ako izaberete da blokirate ili izbrišete kolačiće, pojedine opcije veb sajta koji posećujete možda neće funkcionisati kako treba.

Više informacija o oznakama piksela: pikseli (poznati i kao „veb praćenja“ ili „prazni gifovi“) su elektronski fajlovi koji sadrže sliku od jednog piksela i mogu biti embedovani u veb stranici ili e-poruci u cilju slanja informacija, poput elektronskog biltena. Možemo da koristimo piksele za postavljanje ili prepoznavanje kolačića na vašem uređaju ukoliko koristite naše usluge.

Kolačići trećih strana: dozvoljavamo određenim trećim stranama da postavljaju kolačiće. Ukoliko imate pitanja o tome koji se kolačići koriste i koje strane postavljaju takve kolačiće, kontaktirajte nas putem podataka navedenih u nastavku.

Svrhe obrade podataka

Koristimo informacije o vama, uključujući i lične podatke prikupljene putem kolačića u sledeće svrhe:

  • A. Omogućavanje korišćenja našeg veb sajta: koristimo podatke koje prikupimo putem kolačića da vam omogućimo da koristite veb sajt. Upotreba kolačića u ovu svrhu predstavlja naš opravdani poslovni interes.
  • B. Sprovođenje analiza koje se odnose na upotrebu naših usluga: koristimo podatke koje prikupimo putem kolačića u cilju analize korišćenja našeg veb sajta i pripreme izveštaja o upotrebi veb sajta. Takođe koristimo kolačiće za praćenje korišćenja našeg veb sajta i radi poboljšanja vašeg korisničkog iskustva, kao i kvaliteta veb sajta. Upotreba kolačića u ovu svrhu predstavlja naš opravdani poslovni interes.
  • C. Pružanje ciljanih oglasa: koristimo podatke koje prikupimo putem kolačića radi ostvarivanja opravdanih poslovnih interesa pružanjem ciljanih oglasa. Kada je neophodno, zatražićemo pristanak pre postavljanja kolačića u ovu svrhu. Ukoliko date pristanak, možete da ga povučete bilo kada. Osim toga, možete da uložite prigovor na obradu vaših ličnih podataka u svrhe oglašavanja u bilo kom trenutku.
  • D. Istraživanje tržišta: koristimo podatke koje prikupimo putem kolačića u svrhu ostvarivanja opravdanih poslovnih interesa za učešće u istraživanjima tržišta (poput analize segmentacije tržišta ili trendova, preferencija i ponašanja, istraživanja o proizvodima i uslugama ili svrsishodnosti marketinga i oglašavanja) ili razvoj prozvoda (poput analize karakteristika segmenta tržišta ili grupe korisnika ili performansi našeg veb sajta, kako bismo unapredili veb sajt).

Ukoliko želite da ne dozvolite upotrebu kolačića opisanih u ovom odeljku, a nije vam direktno dostupna ova opcija (na primer, u podešavanjima pretraživača), kontaktirajte objekat na office@www.orbishotel.rs .

Deljenje podataka

  •  BookingSuite: vaši lični podaci mogu biti podeljeni sa kompanijom BookingSuite B.V. adresa Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Holandija, koja upravlja veb sajtom suite.booking.com.
  •  Deljenje sa trećim stranama: delimo vaše lične podatke sa trećim stranama, poput pružalaca usluga koji delaju u naše ime, u skladu sa zakonskim odredbama i na način opisan u nastavku. Ne prodajemo niti iznajmljujemo vaše lične podatke.
  •  Kompetentne vlasti: otkrivamo lične podatke institucijama za sprovođenje zakona ili drugim organima vlasti, ukoliko je to potrebno u skladu sa zakonom ili neophodno isključivo u cilju krivičnog gonjenja, prevencije, otkrivanja i kriminalnih radnji i prevare.

Čuvanje podataka

Postoji razlika između privremenih i trajnih kolačića. Privremeni kolačići postoje samo dok ne zatvorite svoj pretraživač. Trajni kolačići imaju duži rok trajanja i ne brišu se automatski kada zatvorite pretraživač. Mi se trudimo da koristimo kolačiće ili da omogućimo korišćenje kolačića sa rokom trajanja od maksimalno 5 godina. Samo u izuzetnim slučajevima, poput bezbednosti (npr. otkrivanje prevare) i kada je apsolutno neophodno, kolačić traje duže od navedenog perioda. Ukoliko imate pitanja o određenim periodima trajanja, kontaktirajte nas putem podataka navedenih u nastavku.

Pitanja ili žalbe

Ukoliko imate pitanja ili nedoumica u vezi sa obradom vaših ličnih podataka ili ako želite da ostvarite bilo koja prava koja imate u skladu sa ovim obaveštenjem, slobodno nas kontaktirajte na office@www.orbishotel.rs . Možete i da se obratite lokalnim vlastima zaduženim za zaštitu podataka ako imate pitanja ili žalbi.

Izmene Obaveštenja o kolačićima

Pošto se naše poslovanje konstantno menja, i ovo Obaveštenje o kolačićima će biti podložno povremenim promenama. Pozivamo vas da pogledate ovo Obaveštenje s vremena na vreme, kako biste videli unete izmene.