Izjava o zaštiti privatnosti

Datum stupanja na snagu: april 2018.

Ova Izjava o zaštiti privatnosti se odnosi na veb sajt www.orbishotel.rs koji je u vlasništvu i kojim upravlja objekat Orbis Design Hotel & Spa. Izjava o zaštiti privatnosti opisuje način na koji prikupljamo i koristimo lične podatke koje unesete na našem veb sajtu: www.orbishotel.rs. Takođe objašnjava opcije koje su vam dostupne u pogledu naše upotrebe vaših ličnih podataka i kako možete da pristupite tim podacima i da ih ažurirate.

Prikupljanje podataka

Vrste ličnih podataka koje prikupljamo obuhvataju:

 • Vaše ime, prezime, adresu e-pošte, broj telefona i kućnu adresu;
 • Podatke kreditne kartice (vrstu kartice, broj kreditne kartice, ime na kartici, datum isteka i sigurnosni kod);
 • Podatke o boravku gostiju, uključujući datum dolaska i odlaska, posebne zahteve, zapažanja o vašim preferencijama za usluge (koje obuhvataju izbor jedinice, sadržaje i druge korišćene usluge);
 • Informacije koje pružate u vezi sa željenim vidovima oglašavanja ili podatke navedene prilikom učešća u anketama, takmičenjima ili promotivnim ponudama;

Uvek možete da izaberete da li i koje lične podatke želite da nam dostavite. Međutim, ukoliko izaberete da ne ostavljate određene podatke, to može uticati na neke od vaših transakcija sa nama.

Podaci koje automatski prikupljamo

Deo podataka koji se prikuplja automatski prilikom korišćenja našeg veb sajta može da podrazumeva lične podatke. To uključuje podatke poput podešavanja jezika, IP adrese, lokacije, podešavanja uređaja, operativnog sistema uređaja, informacija o upotrebi veb sajta, vremena korišćenja, tražene URL adrese, izveštaja o statusu, informacija o verziji pretraživača, operativnog sistema, rezultata (da li je objekat pregledan ili rezervisan), istorije pretrage, ID broja rezervacije korisnika i vrste pregledanih podataka. Takođe možemo da prikupljamo podatke automatski putem kolačića. Za više informacija o tome kako koristimo kolačiće, kliknite ovde.

Svrhe obrade podataka

Vaše lične podatke koristimo u sledeće svrhe:

 • A. Rezervacije: koristimo vaše lične podatke kako bismo dovršili i evidentirali vašu onlajn rezervaciju.
 • B. Korisnički servis: koristimo vaše lične podatke kako bismo pružili usluge Korisničkog servisa.
 • C. Recenzije gostiju: možemo da koristimo vaše kontakt podatke kako bismo vas pozvali putem e-pošte da napišete recenziju posle boravka. Vaša recenzija može da pomogne drugim gostima da izaberu objekat koji im najviše odgovara. Ukoliko pošaljete recenziju, ona može biti objavljena na našem veb sajtu.
 • D. Marketinške aktivnosti: vaše podatke takođe koristimo za marketinške aktivnosti, u skladu sa zakonom. Kada koristimo vaše lične podatke u svrhe direktnog oglašavanja, recimo za komercijalne biltene i marketinšku komunikaciju u vezi sa novim proizvodima i uslugama ili drugim ponudama za koje smatramo da vam mogu biti interesantne, uključujemo i link za odjavu koji možete da upotrebite ukoliko ne želite da vam ubuduće šaljemo poruke.
 • E. Druge komunikacije: mogu postojati i druge situacije u kojima vas kontaktiramo putem e-pošte, pošte, telefona ili SMS poruke, u zavisnosti od kontakt informacija koje ste podelili sa nama. Za to mogu postojati brojni razlozi:
  • a. U slučaju da je potrebno da odgovorimo i obradimo zahtev koji ste poslali.
   b. Ukoliko niste dovršili započetu rezervaciju onlajn, možemo vam poslati e-poruku u kojoj vas podsećamo da nastavite sa procesom rezervisanja. Verujemo da vam je ova dodatna usluga korisna jer vam omogućava da nastavite sa rezervisanjem bez ponovnog traženja smeštaja ili popunjavanja svih podataka o rezervaciji iz početka.
   c. Kada koristite naše usluge, možemo vam poslati upitnik ili pozivnicu da pošaljete recenziju svog korisničkog iskustva na našem veb sajtu. Verujemo da je ova dodatna usluga korisna i vama i nama jer ćemo moći da poboljšamo naš veb sajt na osnovu vašeg mišljenja.
 • F. Analitika, unapređenja i istraživanja: koristimo lične podatke za sprovođenje istraživanja i analiza. Može se desiti da uključimo treću stranu da to čini u naše ime. Rezultate takvih istraživanja možemo podeliti ili otkriti i trećim stranama, u anonimnom, zbirnom obliku. Koristimo vaše lične podatke u analitičke svrhe, za poboljšanje naših usluga, korisničkog iskustva, funkcionalnosti i kvaliteta onlajn putnih usluga.
 • G. Sigurnost, otkrivanje i sprečavanje prevare: koristimo podatke, koji mogu da uključuju lične podatke, kako bismo sprečili prevaru i druge ilegalne i nedozvoljene aktivnosti. Ove informacije takođe koristimo da bismo istražili i otkrili prevaru. Lične podatke možemo da koristimo za procenu rizika i u sigurnosne svrhe, uključujući autentifikaciju korisnika. Iz tog razloga, lični podaci se mogu deliti sa trećim stranama, poput institucija za sprovođenje zakona, u skladu sa važećim zakonima i spoljnim savetnicima.
 • H. Zakon i usaglašenost: u određenim slučajevima je potrebno da pružene informacije (koje mogu da uključuju lične podatke) koristimo za obradu i rešavanje pravnih sporova ili žalbi, za regulatorne istrage i proveru usaglašenosti, izvršavanje sporazuma ili dovođenje u sklad sa zakonskim zahtevima institucija za sprovođenje zakona ako je to zakonski propisano.
 • Ukoliko upotrebljavamo automatizovane sisteme za obradu ličnih podataka koji dovode do zakonskih posledica ili značajno utiču na vas, sprovešćemo prikladne mere za zaštitu vaših prava i sloboda, uključujući pravo na ljudsku intervenciju.

Pravni osnovi

 • Imajući u vidu svrhe stavki A i B, oslanjamo se na sprovođenje ugovora: upotreba vaših podataka može biti neophodna za sprovođenje ugovora koji imate sa nama. Na primer, ukoliko koristite naše usluge za rezervisanje smeštaja onlajn, vaše podatke ćemo upotrebiti kako bismo ispunili svoju obavezu dovršavanja i upravljanja tom rezervacijom u skladu sa ugovorom koji imamo sa vama.
 • Imajući u vidu svrhe stavki C-H, vodimo se legitimnim interesima istih: vaše informacije koristimo u legitimne svrhe, kao što su pružanje najprikladnijeg sadržaja veb sajta, e-pošte i elektronskih biltena, poboljšanje i promocija naših proizvoda, usluga i sadržaja veb sajta, otkrivanje prevare, u administrativne i pravne svrhe. Prilikom upotrebe ličnih podataka u cilju naših legitimnih interesa, uvek pravimo balans između vaših i naših prava i interesa kada je reč o zaštiti vaših podataka.
 • Uzimajući u obzir svrhu H, takođe se oslanjamo, gde je to primenjivo, na našu obavezu da delamo u skladu sa važećim zakonom.
 • Ako je propisano važećim zakonom, zatražićemo vaš pristanak pre obrade vaših ličnih podataka za potrebe direktnog oglašavanja.

Ukoliko je to neophodno u skladu sa važećim zakonom, zatražićemo vaš pristanak. Svoj pristanak možete da povučete u bilo kom trenutku tako što ćete nas kontaktirati na bilo koju od adresa navedenih na kraju ove Izjave o zaštiti privatnosti.

Ukoliko ne želite da dozvolite obradu podataka kao što je opisano u stavkama C-F, a nije vam direktno dostupna ova opcija (na primer, u podešavanjima naloga), kontaktirajte objekat na office@www.orbishotel.rs .

Deljenje podataka

 • Booking.com: udružili smo se sa kompanijom Booking.com B.V, sa sedištem na adresi Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Holandija (www.booking.com) (u daljem tekstu Booking.com), kako bismo vam ponudili uslugu rezervisanja onlajn. Iako pružamo sadržaj za ovaj veb sajt i vi vršite rezervacije direktno putem nas, one se ipak obrađuju putem Booking.com sistema. Podaci koje unesete na ovaj veb sajt će stoga biti podeljeni sa kompanijom Booking.com i njenim distributivnim partnerima. Ovi podaci mogu da sadrže lične podatke poput vašeg imena, kontakt informacija, podataka o plaćanju, imena gostiju koji putuju sa vama, kao i bilo kakvih preferencija koje sta naveli prilikom rezervisanja.
  Da biste saznali više o Booking.com korporativnoj porodici, posetite stranicu O kompaniji Booking.com.

Booking.com će vam poslati e-potvrdu rezervacije, e-poruku pre dolaska i pružiće vam informacije o oblasti i našem smeštaju. Booking.com će vam takođe obezbediti podršku međunarodnog korisničkog servisa koji je dostupan non-stop u lokalnim kancelarijama i na više od 20 jezika. Deljenje vaših podataka sa globalnim osobljem korisničkog servisa kompanije Booking.com im omogućava da vam odgovore u trenucima kada vam je potrebna pomoć. Booking.com može da upotrebi vaše podatke u tehničke, analitičke i marketinške svrhe u skladu sa Booking.com pravilima o zaštiti privatnosti. To znači da vaši podaci mogu da se dele sa drugim članovima grupacije Booking Holdings Inc. u cilju analize, a kako bi vam pružili putne ponude koje vam mogu biti interesantne i ponudili prilagođene usluge. Ukoliko je potrebno u skladu sa važećim zakonom, Booking.com će prvo zatražiti vaš pristanak. Ako su vaši podaci prebačeni u državu izvan Evropske ekonomske zajednice, Booking.com će napraviti ugovorne aranžmane kako bi osigurao da su vaši podaci i dalje zaštićeni u skladu sa evropskim standardima. Ukoliko imate pitanja o tome kako Booking.com obrađuje vaše lične podatke, molimo vas da kontaktirate dataprotectionoffice@booking.com.

 • BookingSuite: vaši lični podaci se mogu podeliti sa kompanijom BookingSuite B.V. koja se nalazi na adresi Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Holandija, koja upravlja ovim veb sajtom, kao i veb sajtom suite.booking.com.
 • Pružaoci usluga treće strane: koristimo pružaoce usluga za obradu vaših ličnih podataka isključivo u vaše ime. Ova obrada bi bila u svrhe koje su uključene u ovu Izjavu o zaštiti privatnosti, kao što su usluge naplate rezervacija, analitičke podrške ili slanja marketinškog materijala. Ovi pružaoci usluga su obavezani stavkama o poverljivosti i nije im dozvoljeno da koriste vaše lične podatke za sopstvene svrhe ili bilo koje druge svrhe.
 • Nadležni organi: otkrivamo lične podatke institucijama za sprovođenje zakona ili drugim organima vlasti ukoliko je to potrebno u skladu sa zakonom ili neophodno isključivo u cilju krivičnog gonjenja, prevencije ili otkrivanja kriminalnih radnji i prevare.

Međunarodni prenos podataka

Prenos ličnih podataka opisan u Izjavi o zaštiti privatnosti može da uključi prenos ličnih podataka u države čiji zakoni o zaštiti privatnosti nisu obimni poput onih u državama Evropske unije. Ukoliko to evropski zakoni nalažu, vršićemo prenos samo ličnih podataka primaocima koji nude odgovarajući nivo zaštite podataka. U ovim situacijama pravimo ugovorne aranžmane kako bismo osigurali da su vaši lični podaci još uvek zaštićeni u skladu sa evropskim standardima. Možete da nam zatražite kopiju ovih klauzula putem dolenavedenih kontakt podataka.

Sigurnost

BookingSuite primenjuje razumne procedure za sprečavanje neovlašćenog pristupa i zloupotrebe informacija, uključujući lične podatke. Koristimo prikladne poslovne sisteme i procedure u cilju zaštite i čuvanja podataka, koji obuhvataju i lične podatke. Takođe primenjujemo sigurnosne procedure, kao i tehnička i fizička ograničenja pristupa i upotrebe ličnih podataka na našim serverima. Samo ovlašćeno osoblje ima dozvolu za pristup ličnim podacima u sklopu svojih radnih obaveza.

Zadržavanje podataka

Zadržaćemo informacije o vama, koje mogu da sadrže lične podatke, dokle god smatramo da je neophodno, da bismo vam omogućili korišćenje naših usluga, pružali vam usluge, poštovali važeće zakone, rešavali sporove sa drugim stranama i u druge potrebne svrhe za naše poslovanje, uključujući otkrivanje prevare i sprečavanje ostalih nezakonitih aktivnosti. Svi lični podaci koje zadržimo biće obrađeni u skladu sa ovom Izjavom o zaštiti privatnosti. Ukoliko imate pitanje o određenom periodu zadržavanja za pojedine vrste ličnih podataka koje obrađujemo, kontaktirajte nas putem dolenavedenih podataka.

Vaše opcije i prava

Želimo da imate kontrolu nad time kako mi koristimo vaše lične podatke. To možete da uradite na sledeće načine:

 • Možete da nam tražite kopiju ličnih podataka koje čuvamo o vama;
 • Možete da nas obavestite o bilo kojim izmenama ličnih podataka ili tražite da izmenimo bilo koje lične podatke koje čuvamo o vama;
 • U određenim situacijama možete da nam tražite da izbrišemo, blokiramo ili ograničimo obradu ličnih podataka koje čuvamo o vama, ili da uložite prigovor na određene načine na koje koristimo vaše lične podatke; i
 • Takođe, u određenim situacijama možete da nam zatražite da lične podatke koje ste nam pružili pošaljemo trećoj strani.

U situacijama u kojima koristimo vaše lične podatke na osnovu vašeg pristanka, imate pravo da bilo kada povučete taj pristanak ako je u skladu sa važećim zakonom. Osim toga, u okolnostima u kojima vaše podatke obrađujemo na osnovu legitimnog interesa ili interesa od javnog značaja, imate pravo da u bilo kom trenutku uložite prigovor na upotrebu vaših ličnih podataka u skladu sa važećim zakonom.

Oslanjamo se na to da ćete se pobrinuti da svi vaši lični podaci budu potpuni, tačni i aktuelni. Molimo vas da nas što pre obavestite o bilo kakvim promenama ili greškama u vezi sa vašim ličnim podacima na office@www.orbishotel.rs . Vaš zahtev ćemo obraditi u skladu sa važećim zakonom.

Pitanja ili žalbe

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice u vezi sa načinom na koji obrađujemo vaše lične podatke, ili ako želite da primenite svoja prava u skladu sa ovim obaveštenjem, možete slobodno da nas kontaktirate na office@www.orbishotel.rs . Takođe, svoja pitanja i nedoumice možete da uputite lokalnim organima za zaštitu podataka.

Izmene Obaveštenja o kolačićima

Pošto se naše poslovanje konstantno menja, i ova Izjava o zaštiti privatnosti će biti podložna povremenim promenama. Ukoliko želite da pregledate unete izmene u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti s vremena na vreme, predlažemo da joj pristupite kako biste to učinili. Ukoliko napravimo značajne izmene ili izmene koje će uticati na vas (npr. kada počnemo sa obradom vaših ličnih podataka u druge svrhe osim onih gorenavedenih), kontaktiraćemo vas pre nego što taj postupak počne.